Útravalók

Az idei 23/24-es Útravalót a brazilíai tartományok készítették.

Letöltés: Link

“A Hit és Fény nemzetközi koordinátor csapata arra kérte a brazíliai tartományokat, hogy idén ők készítsék el az Útravalót, melyet nagy családunk valamennyi közössége használ majd a találkozóin. Amit adhatunk a Hit és Fénynek, csekélység ahhoz képest, amit kapunk tőle.”

Borítókép 2023/24

Menjetek el az egész világra!

Ezt az új Útravalót három olasz tartomány készítette. Témáját (Menjetek el az egész világra!) Ferenc pápa beszéde ihlette, melyet a Hit és Fény megalakulásának 50. évfordulóján tartott magánkihallgatáson mondott a mozgalom tagjainak. A 2022/2023-as útravaló itt letölthető.

“Jöjjetek és…”

2021-2022-es Útravalót a Hit és Fény tizenkét fiatalokból álló nemzetközi csapata készítette a nemzetközi koordinátor-helyettesekkel és Don Marcóval, a nemzetközi lelkészünkkel együtt Corinne főtitkárunk irányításával, a titkárság, a rajzoló és a fordítók közreműködésével. Az 50.évfordulóra készült ének magyar nyelvű fordítása szintén itt letölthető.

Arra kérlek benneteket, a Hit és Fény világszerte jelen levő nagy családjának közösségeit, hogy amikor kézbe veszitek ezt a füzetet, amikor használjátok és dolgoztok vele, tegyétek ezt hálatelt szívvel, és úgy nyissátok ki, mint értékes ajándékot.

“Kincs, melyet másokkal is meg kell osztanunk”

2020-2021-es Útravalót a Hit és Fény tizenkét nemzetközi koordinátora készítette. “Kincs, melyet másokkal is meg kell osztanunk”

részlet a bevezetőből:
“… Az idei Útravalót a nemzetközi koordinátorcsapat készítette, minden hónap más-más nemzetközi koordinátor-helyettes munkája.
Abban is más ugyanakkor, hogy közeledünk a 2021-es esztendőhöz, amikor mozgalmunk és közös küldetéssel rendelkező nemzetközi családunk születésének ötvenedik évfordulóját fogjuk ünnepelni. Kisközösségeink, melyek mind nagy-nagy szívű emberekből állnak, immár ötven évesek! Van tehát okunk az ünneplésre és arra, hogy mindent megtegyünk a ránk bízott kincsért. Sok tartomány már szervezi is azokat az eseményeket, amelyekkel az elmúlt 50 évet fogja megünnepelni. Bátorítunk benneteket és közösségeiteket — melyek
a Hit és Fényhez való tartozásunk legfőbb helyei —, hogy gondolkozzatok el róla, hogyan tudnátok megemlékezni erről az évfordulóról. Azt gondoltuk, hogy az idei Útravaló azokra a szempontokra és témákra épülne, amelyek a közösség életével kapcsolatosak, és amelyekhez újra és újra vissza kell térnünk.

A rajzokért Amgadot, az egyiptomi és libanoni térség nemzetközi koordinátor-helyettesét
illeti a hála, a húsvéti és pünkösdi melléklet pedig az Olaszországban élő nemzetközi lelkészünk, Don Marco műve.

2019-2020-as Útravalót a Hit és Fény magyar nyelvű csapata szerkeszthette.

A szerkesztésben részt vettek Vass Éva (Románia), Ghislain du Chéné (Franciaország), Mészáros Csaba (Szerbia), Harmai Gábor atya (Magyarország), Singh-Bahadur Amar (Magyarország), Nagy Katalin (Magyarország), Corinne Chatain (Franciaország), Surinás Klára (Magyarország).

Az eddig megjelent és elérhető útravalók itt egyben letölthetőek. (2016-tól 2022-ig)


Hozzászólások lezárva.