A Hit és Fényről

A Hit és Fény közösségek értelmi sérültek, családtagjaik  és barátaik, -különösen fiatal barátaik- közössége, akik rendszeresen találkoznak Krisztus szellemében, hogy megosszák barátságukat, együtt imádkozzanak és ünnepeljék az életet.

A Hit és Fény 1971–ben született a franciaországi Lourdes–ban, válaszként az értelmi fogyatékos gyermekek és szüleik szorongására és magányára. Ez a mozgalom a világon mindenütt katolikus alapú, ökumenikus szellemű közösségeket hívott életre.

Alapítói a francia Marie–Hélene Mathieu gyógypedagógus és a kanadai Jean Vanier, aki 1964–ben a franciaországi Trosly–Breuilben megalapította a Bárka közösséget (L’Arche) család nélküli, intézetben élő sérültek számára.

Központja Franciaországban van, 1500 közösséggel 81 országban van jelen. Ezen országok két harmad részében nehéz gazdasági vagy politikai körülmények jellemzőek. A Hit és Fény közösségek tagjai különböző keresztény gyülekezetekből érkezhetnek, életkorra, kultúrára, és jövedelemre való tekintet nélkül.

A Hit és Fény közösségek működését, céljait a Charta és a Konstitúció szabályozza és segíti.

A Hit és Fény közösségek önkéntes alapon szerveződnek, minden közösség költségvetése támogatásokon, magánadományokon, vagy önkéntes tagdíjon alapulnak. A közösségi országos programok szervezésére, nyári táborok támogatására Magyarországon alapítvány működik.
A Hit és Fény mozgalom központja Párizsban van, a nemzetközi titkárság segíti a világban lévő közösségek működését.

Magyarországi Alapítvány:
Hit és Fény Alapítvány

Nemzetközi Hit és Fény Titkárság vezetői:
Ghislain du Chéné (titkár)
Father Isaac Martinez (papfelelős)
Anne-Marie Pike (Elnök)
Nemzetközi honlap: http://www.faithandlight.org/

Hozzászólások lezárva.